Omgeving

WAT TE DOEN IN DE ARDENNEN

 

De Ardennen. Het zogenaamde Belgisch Massief maakt deze streek tot een unieke bestemming op slechts een steenworp afstand. Uniek op velerlei gebied. Van de wilde natuur tot de culinaire Bourgondische tradities. Van de imposante citadellen tot de lieflijke dorpjes vol bezienswaardigheden.

 

Maar ook de indrukwekkende rotspartijen, de uitgestrekte bossen, de snelstromende riviertjes en de majestueuze Maas maken het gebied tot iets uitzonderlijks. Zowel voor wandelaars als voor echte sportievelingen. Kanoën, mountainbiken, abseilen en bergbeklimmen, golfen of paardrijden. Wat uw hart ook sneller doet kloppen, u vindt het in de Ardennen.

 

Ook op cultureel vlak komt de bezoeker aan zijn trekken : musea, kapittelkerken en abdijen, kastelen, paleizen, opera’s, theaters, muziekconservatoria … Uniek zijn verder: de kuuroorden, met Spa en Chaudfontaine, de autosport van topniveau met het circuit van Spa-Francorchamps – door de professionals beschouwd als het mooiste circuit ter wereld – of op cultureel vlak aan de Koninklijke Opera van Wallonië en het Filharmonisch Orkest van Luik.