Cultuur

CULTURELE ACTIVITEITEN IN DE ARDENNEN

 

De Belgische Ardennen staan, naast de mooie natuur, ook bekend om zijn culturele bezienswaardigheden en activiteiten. Zo zijn er vele kastelen, abdijen, kerken en musea te bezichtigen.

 

Direct naast het park is er bijvoorbeeld het kasteel Radhadesh van de Hare Krishna. Hier kunt u een kijkje nemen in de keuken van de aanhangers van dit bijzondere geloof middels een 1,5 uur durende rondleiding. Bastogne bijvoorbeeld is bekend van het Ardennenoffensief in de 2e Wereldoorlog. Hier heb je het Bastogne Historical Center, een indrukwekkend oorlogsmuseum dat ook zeer boeiend is voor kinderen.

 

Een hele leuke stad voor een dagtrip is Spa. De bronnen van het frisse drinkwater zijn een bezoek meer dan waard. In de Thermes de Spa heb je zwembaden, bubbelbaden, sauna, hamman en vele relaxmogelijkheden. Op zondag is er altijd een vlooienmarkt in het Parc de Sept-Heures.

 

Zo is er natuurlijk nog veel meer in de Ardennen...voor ieder wat wils.

 

Al deze bezienswaardigheden zijn vanuit ons vakantiehuisje zeer goed bereikbaar, Durbuy ligt vrij centraal in de Ardennen namelijk. Dus zoekt u een leuke vakantiebungalow in de Belgische Ardennen voor een heerlijke ontspannen vakantie dan zou onze comfortabele vakantiechalet wel iets voor u kunnen zijn?